Radinačke rukometašice, posle drame i preokreta, ponovo u Super B ligi

SMDEREVO, 30. maj 2024 – Rukometašice iz Radinca su u subotu u Vranju, u prvoj utakmici baraža za popunu Super B lige, izgubile s golom razlike i večerašnji revanš u Smederevu očekivale su s mnogo nade. Ono čemu sigurno nisu mogle da se nadaju, ni one ni nikad punije gledalište, bila je prava drama koja je viđena u završnici, samo za one s jakim nervima:  Mladi radnik – Vranje 26:24 (12:15).

Posle nekoliko neiskorišćenih zicera na obe strane, uz promašen sedmerac za domaće, susret je počeo u znaku Vranjanki. Očigledno pod velikim pritiskom, učenice trenera Jovice Petkovića postigle su prvi pogodak tek u 6. minutu preko Bojane Mitrović (4 gola) i tako smanjile vođstvo gošći.

Sve do 21. minuta rukometašice Vranja su bile u prednosti, kada je Nikolina Stojanović (7) donela prvo vođstvo domaćem timu. To nije zbunilo iskusnije i fizički jače Vranjanke, pa su pogotkom najefikasnije na meču Jovane Stojanović (10) na odmor otišle sa tri gola prednosti.

Kada su gošće u 44. minutu stigle na plus 5 malo ko je verovao da će Radinčanke uspeti da nadoknade taj zaostatak, da stignu do pobede od dva gola razlike. Ipak, nošene podrškom sa tribina, serijom od 7:2 domaće su u 56. minutu izjednačile. Usledile su uspešne intervencije Slađane Mitrović na golu (11 odbrana i sedmerac), a onda su pogocima najpre Stojanovićeve i s dva, ispostavilo se odlučujuća gola najbolje akterke utakmice Marte Filipović (5) otišle na plus tri.

U poslednjem minutu utakmice Stevanovićeva je uspela da smanji prednost Radinčanki, koje su u tim momentima zaigrale presing po celom terenu, ali ne i da im ugrozi pobedu, koja je burno proslavljena kako na parketu tako i na tribinama smederevske dvorane.

Od jeseni će ovde ponovo gledati superligaški rukomet.

Srebrne medalje pobeđenom timu uručio je Miroslav Nedeljković, direktor takmičenja Rukometnog saveza centralne Srbije, a pehar i zlatna odličja pobednicima, povratnicama u Super B ligu, predao je Dragan Đorđević, član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!